rentevent black
MAGAZIN
Tips and Insperations

אירועים למבוגרים – מה חשוב לדעת ולתכנן מראש?

Share on facebook

כל מפיק אירועים בתחילת דרכו יוכל לומר ללא עוררין כי הצלחתו של כל אירוע באשר הוא טמונה לפני הכל בהתאמתו לקהל היעד. אחד מקהלי היעד המאתגרים בתחום הפקת האירועים הוא קהל המבוגרים – גמלאים בני גיל הזהב, הגיל השלישי. קהל יעד זה  משלב צרכים פיזיים ומנטליים שונים יחד עם היכרות והתנסות באירועים מסוגים שונים ורצון לחוות וליהנות שאינו נופל מזה של הצעירים.

אירועים לאוכלוסיית גיל הזהב המבוגרת מובלים לרוב על ידי עיריות ומוסדות שונים, כמו גם ארגונים פרטיים העוסקים בהפקת אירועים באופן מסחרי. לצד אלו ישנם ארגונים, עמותות וגופים נוספים דוגמת ויצ”ו, נעמ”ת ו-מילב המקיימים אירועים לגמלאים וגמלאיות בני הגיל השלישי מתוך היכרות ארוכת שנים עם צרכי קהילת גיל הזהב והירתמות אליה.

4 טיפים מרכזיים שכדאי לאמץ…

אלו הפרמטרים המרכזיים החשובים אותם יש לקחת בחשבון מבעוד מועד בעת תכנון והפקת אירוע או פעילות מסוימת לבני הגילי השלישי:

1. בטיחות ונגישות – מטבע הדברים בקרב אוכלוסייה מבוגרת זו ניתן למצוא קשישים בריאים ועצמאים לצד כאלה הנעזרים בפתרונות התניידות שונים. כך לצורך העניין, חלק מן האורחים עשויים להגיע באמצעות כסאות גלגלים, הליכון, מקל תמיכה או עזרים אחרים, וחשוב להקפיד על מקום המאפשר נגישות לכל אלו. מעבר לנגישות, חשוב להקפיד על מעברים מרוצפים ולא לקיים אירוע במקום המחייב מעבר בדרכים לא מוסדרות, שבילי חצץ וכדומה. מקום האירוע חייב להיות מרווח ולכלול נגישות לחדרי נוחיות וכו’.

2. סגנון ותוכן – אירועים חברתיים לבני גיל השלישי לא חייבים להתקיים במיקום יחיד ובהחלט יכולים לשלב יום טיול, סוף שבוע במתחם נופש, אירועי תרבות ועוד. בתכנון האירוע יש להביא בחשבון את כל צרכי המשתתפים, לרבות הסעה מאורגנת, ולספק למשתתפים מבעוד מועד את תכנית האירוע במלואה, כמו גם המלצה והבהרות לגבי מגבלות וקשיים שעשויים להתרחש.

למרות שמדובר באוכלוסייה מבוגרת, אין להניח כי ארוחת ערב מוקדמת ושירה בציבור הן הפעילויות היחידות המתאימות לחברים. טיולים, הופעות חיות, משחקים ופעילויות חברתיות יכולים לתת מענה מצוין בהתאמה לסגנון האירוע. מומלץ כמובן לתכנן ולהתאים את הקצב לטווח הגילאים הרלוונטי.

3. יצירת קשרים חברתיים – מרבית החברים המצטרפים לאירועי גיל הזהב, טיולים, הרצאות או פעילויות אחרות, עושים זאת במטרה להכיר חברים נוספים בסטאטוס דומה ולהפיג את שעות הבדידות בעשייה, תחומי עניין וחברת אנשים. במטרה לספק צרכים אלו, כדאי להתאים את המפגשים על פי מיקום גאוגרפי ולתכנן בלוחות הזמנים שעות המיועדות לשיח חופשי, התחברות והיכרות, שיוכלו לעמוד לרשות המשתתפים, גם עם סיום הפעילות המאורגנת.

4. המשכיות – בבניית אירועים לבני הגיל השלישי, לצד הצורך במחשבה והשקעה על האירוע הנקודתי, חשוב ונכון להביא בחשבון גם המשכיות, על פי אותה קבוצה. לעתים נדרש יותר מאירוע אחד על מנת להתחבר וליצור קשרים, וסדרת אירועים המותאמת לאותה קבוצה, החולקת מיקום גאוגרפי ותחומי עניין, יכולה לסייע רבות…